• Lisbeth Taivasmaa

K&T:n joogakoulu: Tasapainoa ja harmoniaa elämään

Tasapainoa ja keskittymiskykyä tarvitaan läpi elämän. Tasapainoliikkeitä tehdessäsi huomaat selvästi, kuinka mielen liikkuessa myös keho liikkuu. Jos et ole läsnä nykyhetkessä, horjahdat ja menetät tasapainon. Mieli ja ajatukset vaikuttavat kehoon voimakkaasti.

Vrksasanassa eli puu-asennossa opimme tasapainottelemaan yhdellä jalalla. Jos asento on sinulle liian haastava, tee se aluksi selkä seinää vasten tai kädellä tukien. Liike vahvistaa jalkoja ja kehittää tasapainoa ja keskittymiskykyä.


Prapadasana – istuen varpailla – kehittää jalkojen lihaksia ja tasapainoa. Liike näyttää kovin helpolta kuvassa, mutta kannustan sinua kokeilemaan. Polvivammoista tai kivuista kärsiviä suosittelen kuitenkin jättämään liikkeen väliin.


Natarajasana eli helppo Shivan tanssi venyttää mukavasti etureittä kehittäen samalla tasapainoa ja keskittymiskykyä. Voit tehdä liikkeen aluksi niin, että otat seinästä kädellä tukea. Tasapainon kehittyessä voit alkaa nostaa kättä kohti taivasta. Koeta pitää istuinluusi samalla tasolla.


Navasana eli helppo vene kehittää vatsa- ja selkälihaksia. Liike poistaa jännitystä ja mahdollistaa syvemmän rentoutuksen tilan. Astetta helpommassa versiossa voit asettaa kämmenet lattialle selän taakse – tästä on lehdessä kuva. Lopullisessa asennossa jalat ja kädet pidetään suorina kohtisuoraan eteenpäin. Tällöin kehitämme voimakkaasti myös reisilihaksia. Mikäli sinulla on hyvin heikot vatsa- tai selkälihakset, vältä liikkeen tekemistä.


Lisbeth Taivasmaan tie joogan parissa 

"Ohjaaja Lisbeth Taivasmaa opastaa helppoihin hiljentymis- ja rentoutumisharjoituksiin."

Sinä – kuten valtaosa meistä kaikista! – pyrit varmasti saavuttamaan harmonian ja tasapainon omassa elämässäsi. Uskoakseni me kaikki haluamme onnistua, olla terveitä, rakastaa ja tulla rakastetuiksi. Tahdomme elää pitkään ja nähdä koko elämän meille tarjoaman kirjon.


Minulle jooga on muodostunut tieteeksi, elämäntavaksi, joka tutkii, kuinka elää oikein. Pidän kehoani laboratoriona, jossa näen kaikkien tekemieni asioiden seuraukset. Syvällä itsessäni tiedän, viekö jokin ratkaisu minua kohti tasapainoa ja harmoniaa vai kauemmaksi siitä. Tähän syvempään itsetutkiskeluun käytän meditaatio- ja rentoutustekniikoita sekä joogaliikkeitä.


Uskon syyn siihen, että emme aina pysty rentoutumaan, piilevän mielessä.  Pienetkin rentoutus- ja meditaatiohetket ovat merkittäviä. Ne antavat keholle ja mielelle mahdollisuuden latautua ja levätä. Ehkä sinäkin tunnistat joskus onnettoman ja kireän olon, mutta syy onnettomuuteen jää usein pimentoon. Mielestäni ainoa keino vapautua jännitystiloista, stressistä ja negatiivisesta tavasta ajatella on mennä syvemmälle ja kohdata oma mieli. Kysyä kysymys, kuka minä olen? Meidän tulee matkata mielemme taloon ja oppia tuntemaan se huone huoneelta. Siivota nurkat ja kaapit läpikotaisin.


Tämä kaikki vaatii tietenkin aikaa ja vaivaa. Olemme uppoutuneet huoliimme ja ulkoapäin tuleviin ärsykkeisiin niin, että huomion siirtäminen pois niistä tuntuu lähes mahdottomalta. Tässä muutama harjoitus, kuinka voit siirtää huomiosi sisällesi ja aloittaa suursiivouksen kohti parempaa ja eheämpää ihanaa itseä. Tarvitset vain rauhallisen paikan ja hieman aikaa.

Harjoitus harmoniaa ja tyyntä olemusta kaipaavalle


Asetu mihin tahansa asentoon, jossa saat pidettyä selkärankasi mahdollisimman suorana. Jos istut tuolilla, pidä jalat vasten lattiaa ja istu aivan tuolin reunalla. Lattialla risti-istunnassa voit asettaa tyynyn istuinluittesi alle tai painaa selän vasten seinää.


Löydettyäsi sinulle hyvän asennon sulje kevyesti silmäsi ja aseta kädet polvien päälle tai kämmenet päällekkäin syliisi. Rentouta hartiat, nosta rintakehää ja suorista niska selkärangan jatkeeksi. Hengitä muutama kerta syvään ja rauhallisesti. Rentouta kehosi kauttaaltaan aina päälaesta varpaisiin asti. Anna kehollesi lupa päästää irti ja rentoutua.

“Tunne, kuinka rauhallinen olo leviää kaikkialle kehoosi.”

Tunne, kuinka rauhallinen olo leviää kaikkialle kehoosi. Päästä myös irti ajatuksistasi ja mielestä. Siirrä nyt huomio sydämen kohdalle rintakehään. Tunne sisään hengittäessäsi, kuinka rintakehäsi täyttyy myötätunnolla, rakkaudella ja viisaudella. Ulos hengittäessäsi päästä irti kaikista turhista ajatuksista ja anna kehosi puhdistua, tyhjentyä, rentoutua.


Istu tämän jälkeen vielä hetki liikkumatta paikallasi. Tunne, kuinka kehosi ympärillä on tilaa ja avaruutta. Aisti, kuinka elossa olet ja mitä koet ulkopuolellasi. Liikuttele kevyesti varpaita ja sormenpäitä. Herättele itsesi kevyesti ja tarkastele maailmaa ympärilläsi.


Toista harjoitus viidestä kymmeneen kertaa. Rauhallinen, pitkä ja tasainen sisäänhengitys täyttää rintakehäsi myötätunnolla. Rauhallinen, pitkä ja tasainen uloshengitys puhdistaa, rentouttaa.

Harjoitus, kun tunnet olevasi kireä ja jännittynyt


Aseta joogamatto tai huopa lattialle. Asetu selällesi matolle, kasvot kohti taivasta. Seuraa lehdessä olleen Navasana-asanan eli joogaliikkeen ohjeita. Jos sinulla ei ole lehteä, voit katsoa kuvaa tämän tekstin alapuolella. Saavuttaaksesi parhaan lopputuloksen pysy asennossa niin kauan kuin mahdollista siten, että säilytät hengityksen entisellään. Voit aloittaa aluksi laskemalla hitaasti kahteen tai kolmeen ja lisätä asennon kestoa jopa kymmeneen laskien.


Laskeudu sitten lattialle. Liiku hitaasti, ettet kolhi päätäsi tai itseäsi. Anna kehon uppoutua vasten lattiaa, vasten maata. Laske hitaasti yhdestä kuuteenkymmeneen. Tämä on ensimmäinen kierros. Tee harjoitus vielä kahdesti eli yhteensä kolme kertaa. Lopuksi rentoudu vielä selinmakuulla eli shavasanassa, jalat ja käsivarret rennosti hieman levitettyinä. Tasapainoa ja harmoniaa elämään."

Voit lukea tekstin myös K&T:n sivuilta:

https://www.terve.fi/artikkelit/ktn-joogakoulu-tasapainoa-ja-harmoniaa-elamaan

Hello, kiva tutustua!

Olen äiti, tytär, puoliso ja studion omistaja, 

mentori ja Lifefulness®

& UmaYogi® -metodin kehittäjä. Tervetuloa tutustumaan Blogiini.

Wellness and

 

Yogic Lifestyle

 

with Love

  • yogawellness.fi facebook
  • Lifefulness Blog
  • Lisbeth "Liisa Erika" Taivasmaa
  • yogawellness youtube

HINNASTO

Jooga ja Mattopilates tunnit Studiolla tai Online

kertamaksu                             19 €   

sarjakortti kolme                  50 €  (30 pv)  + online ( 2 vko)

sarjakortti vitonen              77 € (60 pv)   + online (1 kk)

sarjakortti kymppi            150 €  (90 pv)+ online (3 kk)

wellnessonline.fi                   39 €    voimassa  1 kk

yrityskortti100                 1099 € (voimassa 6 kk)

yrityskortti50                       563 € (voimassa 6 kk)

MAKSU VERKOSSA

 

MAKSU STUDION TILILLE: ( (hinnat sisältävät alv 10 tai 24%)

Yoga Wellness Finland
IBAN: OP FI53 5780 4120 0691 30

MOBILEPAY: 044 308 4004

Studiolla maksuvälineenä käy: käteinen, pankki- ja luottokortti, MobilePay sekä kaikki liikuntaedut. Maksu tuntien yhteydessä!

Lifefulness Loft

Yoga Wellness  & UmaYogi Studio

Valkjärventie 2. 02310 Espoo

hello@yogawellness.fi

www.yogawellness.fi

WellnessOnline Oy

Metsänneidonkuja 10, Duo-talo

hello@wellnessonline.fi

www.wellnessonline.fi

Ilmoittautuminen

hello@yogawellness.fi

tiedustelut: 0443084004 / toimisto

VARAUSKALENTERI

Käyttöehdot

Rekisteri ja tietosuoja

Verkkolaskuosoite 003720412600

Verkkolaskun välittäjätunnus 003721291126

Välittäjätunnus pankkiverkossa DABAFIHH